Poli-Farbe Boróka Folyékony Fa Mahagóni 750g

-6%
Poli-Farbe Boróka Folyékony Fa Mahagóni 750g
Boróka folyékony fa
Színezett diszperziós fatapasz

Diszperziós, vízzel hígítható, kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas, fényálló pigmenteket tartalmazó javítótapasz fafelületek hibáinak kijavítására.

Felhordás: spaklival.
Összetétel: akrilát diszperzió, pigment, kálcium-karbonát, víz, festékadditív. adalékok
Alapozás: beltéren nem szükséges, kültéren Boróka fakonzerváló alapozóval.
Száradás: a hőmérséklet, páratartalom és rétegvastagság függvényében 1 – 4 óra.
Hígítás: a termék legfeljebb 2 – 3 % vízzel hígítható.

Tárolás: 5-25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi: bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónapig.

S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet.
S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembe jutást.

A biztonsági adatlap kérésre hozzáférhető.

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes.

Alkalmazási terület:
Kül- és beltéri fafelületek – pl. pergola, kerítés, faburkolatok, lépcsők, ajtók, ablakok – egyenetlenségeinek, repedések, lukak javítására alkalmas. A tapasz szagtalan, száradás után könnyen csiszolható. A Boróka fatapasszal javított felületek átvonására Boróka falazúr, illetve Cellkolor zománcfestékek – azaz vizes és oldószeres festékek – egyaránt használhatók.

Felhasználás:
Használat előtt a diszperziós fatapaszon esetlegesen kialakult bőrréteget el kell távolítani, majd jól össze kell keverni. Kültéren, illetve beltéren fokozott igénybevétel esetén Boróka fakonzerváló alapozóval a felületet elő kell készíteni.

A tapaszt egy rétegben maximum 1 mm vastagságban javasoljuk felhordani. Nagyobb repedések, hézagok kitöltésére több egyenletes réteg felhordásával elkerülhető a tapasz berepedezése. Az egyes rétegek felhordása között – a hőmérséklet és a páratartalom függvényében 1-4 óra száradási időt kell biztosítani.

Lazúrozásnál javasoljuk a fa eredeti színéhez leginkább hasonló tapasz alkalmazását, hogy a javítások kevéssé térjenek el az alapfelülettől. A fa erezetéhez hasonló struktúra alakítható ki a frissen felhordott tapasz felületén megnedvesített szivaccsal, illetve textildarabbal történő áttörléssel. A Boróka fatapasz különböző színei egymással korlátlan arányban keverhetők, illetve legfeljebb 1%-ban Poli-Farbe színezőpasztával egyedi árnyalatok állíthatók elő. A tapaszolást 10°C alatt ne végezzük.

Használat után a munkaeszközök vízzel tisztíthatók. A megszáradt tapasz csak agresszív, erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el. A javítást követően az edényben maradó tapaszt célszerű elsimítani, és ügyelni a csomagolás gondos lezárására. Így elkerülhető a termék bőrösödése, beszáradása. Esetleges felületi beszáradás esetén a megkeményedett réteget el kell távolítani.

Színek:
fehér
fenyő
tölgy
bükk
mahagóni

várható szállítási idő: 3-8 munkanap

2 096 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

1 970 Ft
Kezdete: 2024.01.25   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Dokumentumok
Gyártó
Poli-Farbe
Cikkszám
5775
Tömeg
750 g/db
Webáruház készítés
argep.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.